Dohodnina

Taborništvo sloni na prostovoljcih.

In z vašimi donacijami želimo podpreti prav njih.

 

Kaj je #nulapet?

Vsak davčni zavezanec lahko izbere do pet nevladnih organizacij, ki so nosilke statusa delovanja v javnem interesu, in jim s tem nameni del dohodnine. Možnost donacije imate vsi, ki oddajate dohodninsko napoved, skupno pa lahko namenite do 0,5 % dohodnine. Takšna donacija vas nič ne stane, saj gredo ta sredstva sicer v državni proračun.

 

Zakaj donirati tabornikom?

Poslanstvo taborništva je prispevati k vzgoji mladih ter na ta način pomagati graditi boljši svet. To uresničujemo s pomočjo mladih, ki so se odločili postati prostovoljci v naši organizaciji in ki vlagajo svoj prosti čas, znanje, energijo in pogosto tudi materialna sredstva za to, da bi mlajšim od sebe zagotovili otroštvo, polno lepih spominov, ter lepšo prihodnost.

  • S sredstvi iz naslova dohodnine bodo lahko prostovoljci lokalnih taborniških društev še kvalitetneje izvajali program za mlajše člane.
  • Mladi prostovoljci med 15. in 29. letom starosti predstavljajo jedro taborniških prostovoljcev. Ker pa se  aktiven program zanje lokalno običajno ne izvaja, želimo za to poskrbeti na Zvezi tabornikov Slovenije. S temi sredstvi bomo poskrbeli za kakovostno izvajanje programa za popotnike in raziskovalce, kot jim pravimo pri tabornikih. Verjamemo namreč, da so naše največje bogastvo in da je vlaganje vanje vlaganje v prihodnost naše organizacije in celotne družbe.

 

Trije koraki do donacije

1. korak: Odločite se za organizacijo in odstotek

  • Naša želja je, da bi namenili 0,5 % lokalnemu taborniškemu društvu, ki ga obiskuje vaš otrok. Na naslednjem seznamu boste našli vse potrebne podatke.
  • Če želite donirati neposredno Zvezi tabornikov Slovenije, so podatki sledeči: Zveza tabornikov Slovenije, davčna številka: SI65720792.

2. korak: Izpolnite obrazec s podatki

  • Za reševanje obrazca s pomočjo spletne strani eDavki pojdite sem. Po vstopu v sistem poiščite Zahtevo za namenitev dela dohodnine za donacije. Vnesite podatke in kliknite Natisni obrazec.
  • Lahko pa izpolnite obrazec tudi ročno. Snamete ga tukaj.

3. korak: Pošljite obrazec na finančni urad
Izpolnjen in podpisan obrazec pošljite ali oddajte na pristojnem finančnem uradu.

Čestitke, podprli ste slovenske tabornike!