PRIDRUŽI SE NAM

VPIS K TABORNIKOM V ŠOLSKEM LETU 2018/9

V dokumentu najdeš vse informacije v zvezi z vpisom in kontaktne podatke taborniških društev iz cele Slovenije. Lahko pa tudi izpolniš obrazec in posredovali ti bomo kontakt rodu, ki deluje najbližje tvojemu domu!

Si se kdaj pogovarjal s prijatelji zvečer ob zvokih kitare ob tabornem ognju in z njimi premleval doživetja tistega dne? Si že bil na izletu ali pohodu? Na taborjenju ob reki ali jezeru? A bivakiral si že? Znaš varno zakuriti ogenj? Hitro postaviti šotor? Si bil na straži, pazil na tabor in skrbel za večni ogenj?

Če si, pridi in boš učil druge. Če ne in če te vse to mika, pridi in poskusi. Tu pri nas, tabornikih. Tu je drugače. Konkretno. Skrivnosti odkrivaš skupaj s prijatelji eno za drugo. In počasi spoznavaš naravo ter njene lepote, spoznavaš ljudi in njihovo delo ter domovino in svet.

Tudi vonj po pečenem krompirju v žerjavici ali hrenovkah na ognju ali golažu iz kotlička je čisto drugačen kot doma. Nekaj posebnega, začinjen z dogodivščinami, samozavestjo in prijetnim občutkom zmage po dobro opravljenih nalogah. In žulji ne žulijo in praske ne pečejo. Zanimivo, ne?

Taborniki so moja klapa, v kateri počnemo »kul« stvari, uresničujemo svoje ideje, cilje in načrte. V družbi prijateljev in v stiku z naravo imamo vedno dovolj izzivov, zato smo to, kar si želimo biti.

Taborništvo mi daje možnost, da se nadgrajujem na področjih, ki me zanimajo, in me spodbuja, da delam s svojo glavo. S tem pomagam k napredku družbe in okolja, v katerem živim. Spoznavam pomen sobivanja, povezanosti in celovitosti sveta, iščem svojo pot.

Taborništvo je gibanje mladih namenjeno mladim. Mladi smo glavni dejavnik svojega razvoja v angažirano, samostojno, odgovorno in solidarno osebo. Vloga odraslih pri tem je, da nam s svojim zgledom, izkušnjami in nasveti pomagajo to doseči.

Taborništvo je svetovno gibanje, zato imam veliko prijateljev med vsemi narodi sveta. S sodelovanjem na mednarodnih izmenjavah in na svetovnih akcijah angažirano prispevamo k miru in boljšemu odnosu do Narave.